YATAY ve DİKEY GEÇİŞ, ÇİFT DAL ŞARTLARI

Sanat alanında istediği bölüm için yeterli puan alamayıp-yerleşemeyen sanatçı adaylarının; kazandıkları bölüme devam etmelerinde yarar vardır. Tekrar sınavlara hazırlanma stresi ve zaman kaybı yaşamadan her hangi bir bölümde okurken sanat alanından uzaklaşmamış olurlar. Ayrıca her fakülte bölümlerinde 1. yılda Temel Sanat Eğitimi dersleri verildiği için, akademik danışmanlara danışarak 2. yılda okudukları okulun ya da diğer okulların yatay -dikey geçiş imkanlarını araştırıp istedikleri bölüme yatay geçiş yapabilirler.

Girmek istediğiniz üniversitelerin web sitelerinden güncel bilgileri edininiz

GSF YATAY VE DİKEY GEÇİŞ-ÇİFT ANADAL ŞARTLARI: Örnekler geçmiş yıllardan alınmıştır.

smiley_drawingİZMİR DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ ŞARTLARI

Kontenjanlar ve başvuru takvimi

MADDE 5–  (1) Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Yükseköğretim Kurulunca belirlenen ilkeler uyarınca yatay geçiş kontenjanları Senato tarafından belirlenir ve Üniversitenin ve ilgili birimin İnternet sayfasında başvuru takvimi ile birlikte ilan edilir.

(2) Yatay geçiş kontenjanlarında ilan tarihinden sonra değişiklik veya kontenjanlar arasında aktarma yapılamaz.

(3) Kurum içi yatay geçiş kontenjanı ilgili birim yönetim kurulu kararı ile belirlenir ve başvuru takvimi ile birlikte ilgili birimin internet sayfasında ilan edilir. Kurum içi kontenjan, her yıl için ÖSYM kılavuzunda öngörülen öğrenci genel kontenjanının % 15’ ini geçemez.

http://ogrenci.deu.edu.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=143&Itemid=223&lang=tr

ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

http://ogrenci.deu.edu.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=20&Itemid=146&lang=tr

………….images—————

YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL SINAVI

DEYÖS ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim görmek isteyen yurt dışı kontenjandan kabul edilecek öğrencilerin girecekleri seçme ve yerleştirme sınavıdır. Sonuçlar sınavın yapıldığı yıl için geçerlidir. Diğer üniversitelerin düzenlediği “Yurt dışından öğrenci kabul sınavları” ile Lise bitirme sınavları statüsünde olan sınavlar (Abitur, ACT, GCA, A Level, Uluslar arası Bakalorya, Fransız Bakaloryası vb gibi) ve uluslar arası düzeydeki sınav sonuçlarına (SAT vb. gibi) göre öğrenci kabul edilmemektedir.

Başvuru Tarihi: 03 Nisan 2017-21 Nisan 2017-04-13

Sınav Tarihi: 28 Mayıs 2017-10.00

Yabancı dil yeterlik sınavı: 06 Eylül 2017

AYRINTILI BİLGİLER

images……………..

smiley_drawingBUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ ŞARTLARI

Merkezi yerleştirme puanı, Fakültemiz Bölümlerinin/programlarının ilgili yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olan öğrenciler yatay geçiş için başvurabilirler. Daha önce Merkezi yatay geçiş puanıyla yatay geçiş yapan öğrencilerin başvuru hakkı bulunmamaktadır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. ÖSYS sonuç belgesi
  2. Yerleştirildiği yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırdığına dair belge (Öğrenci Belgesi)
  3. Öğrenimi süresince hak dondurma işlemi yapılmış ise Hak dondurduğuna dair belge
  4. Daha önce merkezi yatay geçiş puanı ile yatay geçiş yapmadığına dair belge
  5. Lise diploması fotokopisi
  6. Dilekçe
  7. Transkript aslı ve onaylı ders içerikleri (Getirmeyen öğrenciler daha önce okudukları derslerden muaf sayılmayacaklardır)

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ Yatay geçiş başvuruları için son tarih: 30 Ağustos 2016

Zorunlu Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı Tarihi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ilan edilecektir.

Sonuçların İlanı: 09 Eylül 2016

Asil Adayların Kesin Kayıt Tarihleri: 19 – 20 Eylül 2016

Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihleri: 22 – 23 Eylül 2016

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Yatay geçiş yapmayı kabul ettiğine dair dilekçe
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. Fotoğraf (6 adet)
  4. Öğrenci katkı payı dekontu (İkinci Öğretim öğrencileri için)

http://bef.deu.edu.tr/wp-content/uploads/2015/10/merkezi_yerlestirme_puani_ile_yatay_gecis1-1.pdf

smiley_drawingİZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Bölümler arası yatay geçiş:

Kayıtlı olduğu lisans programının birinci sınıfındaki derslerin tümünü tekrarlamadan ve başarı ile tamamlayan öğrenciler, ilgili Fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulu’nun uygun gördüğü diğer koşulları da sağlamaları halinde belirlenecek kontenjanlar dahilinde diğer bölüm/programlara yatay geçiş yapabilirler.

Yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin dersleri izleyebilecek düzeyde İngilizce bilmeleri şarttır. Bu husus Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen sınavlarla saptanır.

Eğitim-öğretim dili tümü ile İngilizce olan yükseköğretim kurumlarından gelenlerin ve uluslararası nitelikteki kuruluşlar tarafından verilen (TOEFL, ELTS, CAMB.PROF., vb.) dil sınavına katılmış olanların belgeleri Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’nce değerlendirilir. Dil bilgileri yeterli görülenler İngilizce Yeterlik Sınavına girmek zorunda bırakılmazlar.

Daha fazla bilgi için  Öğrenci İşleri Müdürlüğü yatay geçiş başvurusu ve öğrenci kabulu sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Dikey geçiş: Dikey geçiş yolu ile öğrenci kabulüne dair ilke ve esaslar ilgili mevzuat hükümleri göz önünde bulundurularak Mütevelli Heyeti tarafından tespit edilir.

smiley_drawingİZMİR YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL, YANDAL VE YATAY GEÇİŞ ŞARTLARI

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SON GÜN 24 OCAK 2017 YATAYGEÇİŞ BAŞVURULARININ DEĞERLENDİRİLMESİ 25 OCAK 2017 YATAY GEÇİŞ SONUÇ İLAN 25 OCAK 2017 YATAY GEÇİŞ KESİN KAYIT 26 OCAK 2017 YATAY GEÇİŞ YEDEK İLAN 26 OCAK 2017 YATAY GEÇİŞ YEDEK KAYIT 27 OCAK 2017 Genel Not Ortalaması ile sadece önlisans öğrencileri başvurabilir!!! Genel Not Ortalaması Kurum içi/Kurumlar arası Yatay Geçiş Başvuru Formu için tıklayınız… Genel Not Ortalaması İle Yatay Geçiş Kontejanları için tıklayınız… Kurum İçi Yatay Geçiş Kontejanları için tıklayınız… Ön lisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş esaslarına ilişkin; Yatay Geçiş Yönetmeliği için tıklayınız…

smiley_drawingMİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ GSF YATAY GEÇİŞ KABUL KOŞULLARI 2016

…….

Madde-12: Adayın geldiği kurumdan aldığı tüm dersleri ile ilgili  çalışmaların bulunduğu portfolyo incelemesi, Bölüm Yatay Geçiş Komisyonu / Jürisi tarafından incelenerek değerlendirilecek, alan dersleri ile ilgili başarı puanlandırılacaktır.

Madde-13: Değerlendirme; genel ortalaması (%60), YGS puanı (%20), alan dersleri (portfolyo) başarı değerlendirme puanı (%20) olarak hesaplanacaktır.

Madde-14: Yukarıda maddeler halinde belirtilen Yatay Geçiş Başvuru kriterlerine sahip öğrenci adayları için, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı Bölümler tarafından, kendi Bölümlerine başvuruda bulunan adaylar için (Sinema-TV Bölümü hariç) Özel Yetenek Sınavı uygulanacaktır.

Her Bölümün Yatay Geçiş Özel Yetenek Sınavı, Bölüm Başkanlığınca öngörülen (öğrencinin eğitim çıktılarından oluşan dosya-portforlo değerlendirilmesi ve mülakat görüşmesi, çizim, eskiz, tasarım sınavı ya da eğitim çıktılarından Proje derslerine ilişki sunum dosyasının incelenmesi vb gibi.) uygulamalara göre yürütülecektir.

Sinema-TV Bölümü ise başvuru koşullarını yerine getirmiş adaylar için yazılı sınava ve / veya mülakat değerlendirmesi yapacaktır.

Her Bölümün Özel Yetenek Sınavı uygulamasının ve Sinema-TV Bölümünün yazılı sınav ve / veya mülakat değerlendirmesinin, tarihi, mekanı ve ulusünün duyurusu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığınca ilan edilecektir.

Madde-15: Yatay Geçiş başvurusunda bulunan öğrenci adayının başvuruda bulunduğu programa kabul koşulu, 14.madde de belirtilen Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı Bölümlerce uygulanan Özel Yetenek Sınavı’nda ve Sinema-TV Bölümünde uygulanan yazılı sınav ve / veya mülakat değerlendirmesinde BAŞARILI olma durumuna göre gerçekleşir. Özel Yetenek Sınavında ve Sinema-TV Bölümünün yazılı sınav ve – veya mülakat değerlendirmesinde BAŞARISIZ olan adaylar, Yatay Geçiş başvurusunda bulundukları ilgili programın kabul koşulunu yerine getirmemiş sayılırlar ve başvuruda bulundukları ilgili programa Yatay Geçiş yapamazlar.

İSTENİLEN BELGELER:

1-MSGSÜ Meslek Yüksekokulu’nun ilgili programına yatay geçiş başvuru gerekçesini açıklayan başvuru dilekçesi, 2-Yatay geçiş başvuru formu, 3-Nüfus cüzdanı fotokopisi, 4-Not çizelgesi (transkript): Başvuran öğrencinin halen öğrenim gördüğü kurum tarafından hazırlanan, ders saatleri ve kredileri ile birlikte aldığı bütün dersleri, bu derslerden aldığı notları ve ağırlıklı genel not ortalamasını gösterir belgedir (bu belgenin üniversite onaylı olması gerekmektedir). 5-ÖSYS sonuç belgesi veya ortaöğretim başarı puanını gösterir belge (bu belgelerin onaylı olması gerekmektedir.) 6- Disiplin cezası almadığını gösteren belge (transkript üzerinde yer alıyorsa ayrıca istenmez.) 7- Ders Programı: Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunda izlediği programın yarıyıllara göre hazırlanmış onaylı öğretim programıdır. 8- Ders İçerikleri: Öğrenim görülen yükseköğretim kurumunda izlenen programın onaylı ders içerikleridir

BAŞVURUNUN ALINMASI:

Yatay Geçiş başvuruları ilan edilen süreler içerisinde istenen belgelerle birlikte MYO Müdürlüğü’ne yapılır ve başvuru evraklarının  eksiksiz olması koşulu ile  kayda alınır. (Postadaki gecikmeler sebebiyle son başvuru tarihinden sonra ilgili birime ulaşan evraklar kayda alınmayacaktır.)

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ:

Başvurularla ilgili değerlendirmeyi MYO Müdürlüğü’nce oluşturulan komisyon yapar.Komisyon değerlendirme sonuçları MYO Yönetim Kurulunca karara bağlanır.

Değerlendirme kriterleri Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisan Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 7. madde / 3. bendinde belirtilen koşullara göre sırasıyla; 1- Müfredat programının eşdeğerliliği (ders içeriklerinin en az %70’i aynı olmalıdır), 2- Not ortalaması, 3- ÖSYS veya ortaöğretim başarı puanı dikkate alınarak yapılmasına.