GSF Fotoğraf Bölümü

diyafram gözümüzdür

Fotoğraf Bölümü sınavları üniversitelerde farklılık gösterir. Genelde 1. aşama; Görsel algılama sınavıdır. Yorumlanma istenebilir. 2. aşama; kadraj sınavıdır. Adaylara verilen fotoğrafları/resimleri kadrajlamaları beklenir. 3. aşama; adaylardan daha önceki yaptıkları çalışmalardan bir dosya-Portfolyo istenebilir.

Atölyemizde, Türkiye’de bulunan üniversitelerin yetenek sınavlarında uyguladıkları Temel Sanat Eğitimi –çizim teknikleri ağırlıklı yöntem verilmekte ve başarı hedeflenmektedir. Mimar Sinan, Yeditepe Üniversiteleri gibi klasik tarz dışına çıkan fakültelerin yetenek sınavlarını her yıl gözlüyor ve bilgileniyoruz. Kurs programlarımızı o yılın uygulamaları doğrultusunda yenileyerek hazırlıyoruz. Fotoğrafçılık konusu her ne kadar resim ile ilişkili olsa da farklı çalışma gerektirdiği için, geleceğinizi garanti altına almak adına sizleri fotoğraf Ustalarına yönlendiriyorum:

Fotoğraf Bölümü’nün Yetenek sınavlarına Hazırlık için:

Teorik Fotoğraf Bilgisini alacağınız ve uygulamalı çekimleri yapabileceğiniz kurs alanları:

İFOD Başkanı Tayfun Kocaman Tlf: 0532 423 04 94

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği: 1453 Sokak No: 16/2 Alsancak-İzmir Tlf: 0232 464 32 12-463 97 74

Fotoğraf Eğitimi Veren Üniversiteler

* Mimar Sinan Üniversitesi  / İstanbul
* Marmara Üniversitesi  / İstanbul
* Yıldız Teknik Üniversitesi  / İstanbul
* Dokuz Eylül Üniversitesi  / İzmir
* Kocaeli Üniversitesi  / İzmit
* Akdeniz Üniversitesi  / Antalya
* Dicle Üniversitesi  / Diyarbakır
* Yüzüncü Yıl Üniversitesi  / Van
* Bahçeşehir Üniversitesi  / İstanbul
* Haliç Üniversitesi  / İstanbul
* Bilgi Üniversitesi  / İstanbul
* Maltepe Üniversitesi  / İstanbul
* Okan Üniversitesi  / İstanbul

BÖLÜMLE İLGİLİ SORULAR

Merhaba, Mimar Sinan Üniversitesi fotoğrafçılık bölümünün sorularında çizim kısmı mevcut mu? mevcut ise, ne kadar sürelik bir çizim eğitimi almak lazım gelir? Şimdiden teşekkür ederim. Nazım Fırat Şemin

Merhaba,

Yetenek sınavları öğrencilerin yaratıcılıklarını, 3 boyut algısını, görsel zekasındaki yeterliğini ölçer. Bilgi, yaratıcılık ve teknolojik süreç olmak üzere yapılandırılan Fotoğrafçılık Eğitim Programı; görsel iletişim, görsel derinlik algılaması-perspektif ve sanat kuramları derslerini de içeriyor. Onun için Mimar Sinan Üniversitesinin yetenek sınavlarında çizim yeteneği de istenmişti bir dönem.
Sorunuzu doğru yanıtlamak için, fotoğrafçılık bölümü yetenek sınavı sorularını araştırdım, forumlara göz attım:
“Mimar Sinan geçen yıl sınavlarda çizim sormadı. yerine ilk bölümü genel kültür yaptılar ki dünyadan haberi olan adamları alsınlar”
“Marmara üniversitesinde sınav ücretsiz ve orada çizim vardı, fotoğrafçılıkta.”

“Fotograf bölümüne girmek istiyorsanız öncelikle girmek istediğiniz okulun giriş için geçmiş yeterlilik sınavlarına girenler ile direkt irtibata geçin,
Kendinizi bu konuda genel hazırlamak isterseniz İzmir’de İFOD da bu sınavlara hazırlık kursları düzenleniyordu hala açılıyorsa mutlaka gidin,
Sınavda en çok karakalem çizimlerinin sıkıntı yarattığı belirtiliyordu,
Bana göre analoğ ile çekim ayarları ve tekniklerini profesyonel bilgiler geliştirin, film çeken rahatlıkla dijitalle çekebilir, dijital karanlık oda ise hatırladığım kadarıyla bugüne kadar eğitim aldığınız sistemlerin devamı.”
demişler

Geçen yıl Mimar Sinan’ın fotoğrafçılık bölümü sınavların giren, orada okumakta olan birini bulup doğru bilgiyi alabilirsiniz. (Bana da iletirseniz sevinirim.) Öğrencileri yetenek sınavlarına hazırlayan pek çok kurs bulunuyor, alacağınız çizim eğitimi süresi görsel algınıza bağlı. Eğitim programım üniversite kalitesinde ve az sayıdan oluşan gruba eğitim verdiğim için. vasat bir öğrenciyi 9 ayda yeterli hale getiriyorum. Doğru görüş geliştirebilmeniz için gereken belli aşamaların oturması, kaydetmeniz için kendinize zaman ayırmalısınız. Atölye çalışmalarını ve ev ödevlerini her gün-üç öğün aksatmadan düzenli yaparsanız zamanı kısaltabilirsiniz. Başarılar dilerim.

GSF Fotoğraf Bölümü” üzerine 2 yorum

  1. Hocam merhaba ben izmir fotoğrafçılık bölümünü istiyorum. Geçen sene antalya fotoğraf sınavına girdim,çizim yoktu genel kültür fotoğraf tarihi sanat tarihi vs. yazılı sınav vardı ikinci aşamada da fotoğraf çekimi vardı fakat nasıl çalışacağımı bilemediğim için kazanamadım. Bunun için yeterli kaynak da bulamadım. Fotoğraf için bulunduğum bölge de herhangi bir kurs veya danışabilceğim birileri yok ne yapmalıyım ? yardımcı olursanız çok sevinirm 🙂

Yorum bırakın