Öğrenci Görüşleri

-Yolu kısa dönem Atölyemden geçen sanatçı adayı gençlere; hayatları boyunca öğrenmeye açık, başarılı, adaletli, sanat dolu bir yaşam dilerim. Eminim ki onlar, kendilerine katkıda bulunan, yönlendiren tüm hocalarını geçecek ve sanatla var olacaklardır. 

GELECEĞİN SANATÇI ADAYLARI, SÖZÜMÜZE HOŞ GELDİNİZ.

Sanat zorlu ve uzun bir yol. Çalışma programlarıyla sıfırdan başlayanlar veya deseni çözmüş imgesel tekniklerde gelişmek isteyenler görsel algılarına, yapılarına, kapasitelerine uygun/bağlı 3. 5 veya 9 aylık görüş geliştirmelerinde yetenek sınavları için yeterli hale gelirler. Programlı çalıştığınız hazırlık süreci, uzun sanat yolunuzun başlangıcı, bir su damlası kadarcıktır. Pekiştirmelerle bu süreç 2-3 su damlasına/yıla dönüşebilir. Sınavlara odaklı, hedefe kilitlenip elinize kâğıt-kalem alıp, çizmeye başlayacaksınız. Görmeyi öğrendikçe, görüşünüz geliştikçe çizimleriniz şekillenecek. İlk başlarda çizimlerinizi beğenmeyecek, olmadı deyip belki atacaksınız. Bir başka çizim, bir daha derken bir gün mutlaka hedefe varacağınızı hep aklınızda tutarak kararlı olup, bu yoldan dönmeyeceksiniz. Che’nin dediği gibi: Kaybettiğinizde değil, vazgeçtiğinizde yenileceğinizi unutmayacaksınız.

Sanat yolunda kendinize tanıdığınız çalışma sürecinde düzenli, istikrarlı, tekrarlarla pekiştirdiğiniz çizgileriniz olgunlaşacak zamanla el ve göz koordinasyonunuz buluşacak, gördüğünüz, çizdiğiniz her şey görsel hafızanıza kaydolacak. Beyin arşiviniz hazır artık. Desen, tonlama-renk bilginiz, çizgi karakteriniz, görüşünüz oturmuş, sanki bir film senaristi gibisiniz; model, düzenek, imgesel kurgu düzenlemeleri ve çizimleri kolay olacak sizin için. Bir senarist, kameraman gibi tüm film ekipman ve elemanları elinizin altında bekliyor. Çizimle sahnenizi kurarken figüran ve objeleriniz hazır; evcil hayvanlarınız, araç-gereçleriniz, taşıtlarınız, iç-dış mekân ekipmanlarınız, karakter tiplemeleriniz beden duruşlarıyla, çağa uygun kıyafet/kostümleriyle birbirleriyle ilişkilendirilmiş ve iki düzlemli kâğıt-sahnenizde üç boyutlu çizimlerinizle yerlerini buluyorlar. Donanımınız tamam.

Yetenek sınavlarını dereceyle kazanıp, sanat alanlarında yerlerinizi bulup geliştireceksiniz kendinizi. Mutlu olduğunuz, sevdiğiniz, seçtiğiniz branşı icra ederek meslek edineceksiniz. Kiminiz akademisyen olacak, kiminiz yurt dışı imkânları değerlendirecek. Kendinizi hedeflediğiniz yerde hazır bulacaksınız.

Başarılarına tanık olduğum yönlendirdiğim BİLSEM li çocuklar, GSL, GSF li gençler yaşamınızda bir damla/nokta kadar da olsa yer aldığımın bilinciyle, aileleriniz kadar sizlerle gurur duyacağım. Sevgiyle yâd edeceğim; yollarınız açık olsun, iyi ki ilk gelişimlerinizde beni seçtiniz onurlandırdınız.

gorseldilNurşen Görseldil

ÇOĞU SANAT ALANINDA MESLEĞİNİ/YERİNİ BULMUŞ SAYFAMA TOPLUCA EKLEDİĞİM ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞLERİ, HER SATIRI TAMAMEN KENDİLERİNE AİTTİR, TARAFIMCA HİÇ BİR KELİME, CÜMLE/ANLAM EKLEMESİ YAPILMAMIŞTIR.

simay kınalıkaya Simay KINALIKAYA

Herkese merhaba. Nurşen hocamla tanışmadan önce yetenek sınavlarıyla ilgili aldığım kurslarda hocaların tutumlarından dolayı resme olan isteğimi, sevgimi kaybetmeye başlamıştım. Bu zorlu dönemde sınav stresi, her şey üst üste gelirken artık ne yapacağımı bilmez haldeydim. Şansıma o dönemde tam her şey bitti derken Nurşen hoca karşıma çıktı ve o pozitif enerjisi canı gönülden ilgisiyle beni yeniden azimlendirdi ve çizime karşı olan sevgimi gösterdi. Her şeyden önce böyle stresli bir dönemden geçen biz ergen gençler için verdiği muazzam manevi destek benim hayattaki başarımı sağladı. Nurşen hocayla tanıştığımda sınav dönemlerine 3 ay gibi az bir süre kalmıştı ama o kısa zamanı çok güzel değerlendirdi ve evimde ders vererek bana çok şey kattı. Onun yönlendirmesiyle görsel iletişim tasarımı bölümüyle tanıştım ve gerçekten yapmak istediğim şeyler için bu bölümü okumalıyım dedim. Tek tercihim olarak 2008 yılında Yaşar Üniversitesi görsel iletişim tasarımı bölümünü burslu olarak kazandım ve başarılı bir şekilde mezun oldum. Şu anda tekstil ve tasarım üzerine kendi iş yerimi açtım. Emekleri için ona ne kadar teşekkür etsem azdır.

meltem tan Meltem TAN

Merhabalar. Bir Sınavlara hazırlık atölyesinden ayrılmış, sanat alanına küskünlük içindeyken, umutlarımın tükendiği anda karşıma çıkan mucize Nurşen Hocamdır. Giriş sınavlarının zorluğu beni resim aşkından vazgeçirmek üzereyken hayatım Nurşen hoca sayesinde değişti. Bitmek bilmeyen pozitif enerjisi (MAŞALLAH) ve güler yüzü sayesinde tekrardan Resim tutkum canlandı. Birlikte hiç yılmadan gece gündüz çalışarak hayallerime kavuşmamı sağladı. Her zaman tam destek verdi. Bana hep inandı. Sayesinde bende kendime inandım hem öğretmen hem anne hem arkadaş oldu. Ve mutlu sona ulaşmamı sağladı. Dokuz Eylül Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Grafik Anasanat Dalını ardımda güzel anılar bırakarak mezun oldum. Şimdi uluslararası bir reklam ajansında Grafik tasarımcı olarak çalışmaktayım. Ne desem nasıl teşekkür etsem azdır. İyi ki hayatıma girdiniz hocam iyi ki mucizem oldunuz..

ali kanal Ali KANAL
Merhabalar. Ben, Dokuz Eylül Üniversitesi Heykel bölümünden mezun olan, Nurşen hocanın ilk öğrencilerindenim. Okulu kazandıktan sonra bile görüşmeye devam ettiğimiz için sanırım, Nurşen hocanın öğrencileri ile olan iletişimini, verdiği eğitimin seviyesini izleme şansım oldu. Nurşen hocanın sınava hazırlarken belirlediği yolu üniversite öncesi ve sonrası için çok başarılı buluyorum. Diğer kurs yerlerinden farklı olarak temel plastik algı eğitimi üzerine yoğunlaşması öğrencinin kişisel gelişimi yanında üniversite ortamında eğitim alırken zorluk çekmemesine çok yardımcı oluyor. Ben şahsen fakültede bunun çok faydasını gördüm. Ayrıca, sanatçıların yaşamlarına dair bilgilerle genel kültür seviyesini güçlendirip, izmirde yapılan resim ve heykelle alakalı aktiviteleri yakından takip ediyor olması yine diğer atölyelerden ayıran çok büyük bir avantaj. Çünkü genellikle atölyelerde temel desen eğitimi yeterli görülmekte, sınav ortamı için hazırlanılmaktadır. Fakat bu gibi durumlarda fakülte eğitiminde ciddi sıkıntılar yaşandığına çok fazla şahit oldum. Nurşen hocanın izlediği bu eğitim yolunu çok başarılı ve gerekli buluyorum. Eğer gerçekten fakülte eğitimi almak ve kendinizi geliştirerek yetenek sınavını kazanmak istiyorsanız nurşen hocanın atölyesini tercih edebilirsiniz. Beni sanatla ilk tanıştıran kendisi olduğu için bende çok ayrı yeri bulunur. Bu nedenle atölyesini seçtiğim için çok doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Her öğrenciye  tavsiye ederim…10.06.2015

neşe ünal Neşe ÜNAL

Güzel sanatlar lisesinden mezun olduğum sıralarda güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavı heyecanı başlamıştı ve benim korkulu rüyam imgesel olmuştu 4 yıl boyunca lisede hiç bir imgeselimi bitirmemiştim ya da hiç başlayamamıştım. Her ne kadar gördüğümü iyi çizebilsem de aklımdakileri kağıda bir türlü yansıtamıyordum.

Sınava son üç ay kala kurs aramaya başladık Internet’ten araştırırken Nurşen hocanın atölyesini gördük ve Nurşen hocayla tanışır tanışmaz kursa yazılmaya karar verdim. Cüce bir evde, doğayla iç içe bir atölye, atölyenin maskotu papağan Şeker hocamız ve Nurşen hocamızın cana yakınlığı sayesinde paylaşımın olduğu bu güzel atmosfere heyecanla hazırlanıp gidiyordum. Eve dönerken öğrenme ve yeni güzel anıların mutluluğuyla dönüyordum. Şeker papağan sayesinde, hayvan sevmeyenler de korkmadan evcil hayvanlara alışıp seviyordu. O’da öğrencilere bir şeyler öğrettiği için Şeker hocamız dedim.

Nurşen hocam benimle herkesle olduğu gibi özel olarak ilgilendi ve eksiklerimi birlikte tamamladık en büyük eksiğim çizememe önyargısıydı ve bunu kırmayı Nurşen hocam sayesinde başardım. Bana adım adım yolu gösterdi. Farklı düşünmeyi, bireye güvenlik ve uyumunu sağlayan kurallara uyarken içeriği –anlamı kalmamış içi boşaltılmış her şeyi görebilmemiz için sorgulamamızı, seçerek okumamızı söylerdi. İç-dış mekan çalışmaları ile perspektif görüşümü geliştirdim. İmgeselde kompozisyon unsurlarını, düzenini, özneden-figürden yola çıkarak figürleri birbiriyle ilişkilendirmeyi ve arka plana mekan kurgulamayı öğrendim, doğru örnek çalışmaları kaynak edindim ve hayal dünyamın kapıları açıldı *-* Nurşen Hocam “Eliniz kaleme aşık olmalı, sabah 3 saat – akşam 3 saat her gün çalışmalısınız. kalemi bir gün elinizden bırakırsanız bir hafta geri gidersiniz. öğrendiklerinizi unutursunuz, ev ödevi yapmayanlar sınavlardan geçeceğini düşünmesin bile” derdi. Verdiği ev ödevlerini de yaparak, o kadar çok çalışma çıkardım ki, bugün atölye duvarlarında en çok benim imgesel resimlerim asılı hala. Nurşen hocamın çok sevdiğim özelliğidir; atölyesi okuyan öğrencilere daima açıktır, ben kurs alırken birçok eski öğrencisi ziyaretine, çayını içmeye sohbete gelir, bizlere güncel bilgiler aktarırlardı.

Sınav günü hazırdım ve kazanmayı çok istediğim 9 Eylül Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümüne 4. olarak girdim Nurşen hocama bana sadece üniversiteyi kazanmama değil hayat boyunca kendime güvenerek ilerleme fırsatı verdiği için teşekkür ederim. 20.06.2015

zeynep yağmur Zeynep YAĞMUR
O dönemlerde pek işe yaramadığım düşüncesi sarmıştı etrafımı. Kendimden başka dayanağımın olmadığı zamanlardı. Her konuda arayış içindeydim. Nurşen hocayla tanışıp konuştuğumda daha yolumun yeni başladığını farkettim. O kadar sıcakkanlı bir kadındı ki sizi hayata bağlıyor, kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyordu. Birlikte yalnızca dokuz ay geçirdik. Grafik mezunu olduğumdan dolayı temelim vardı ame asıl çizgimi onun atölyesinde kazandım. Kağıttan, kalemden korkmamayı öğrendim. Sonucunda ise Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesini kazandım. 9 ay gibi bir sürede sadece çizgim gelişmedi, bugün bile devam eden dostluklar, mükemmel bir çevre edindim. Hayatımın en önemli 9 ayıydı. Nurşen hocam bana birçok şeyi öğretmiş, beni bugünlere getirmiş önemli insanlardan biridir. Hayatım boyunca o dokuz ayı unutmayacağım. 12.06.2015

ceren burunsuzCeren BURUNSUZ
Herkese merhaba. Moda tasarım okumayı o kadar çok istiyordum ki araştırıp en iyilerden biri olan Nurşen hocayı buldum, görüştük ve atölyesine kaydımı yaptırdım.
Sıcacık ev ortamında, doğallıkla çizimlerimizi yaptık. Moda tasarım portfolyoma; görüşümü geliştirerek çizdiğim kendi kara kalem anatomik model ve imgesel çalışmalarım yanına tablette çizdiğim giysi tasarımlarımı da ekledik. Nurşen hocamdan aldığım eğitim sayesinde İstanbul Moda Akademisine girmeye hak kazandım. Şuan okulumu bitirdim ve yüksek lisans yapmak için hazırlanıyorum hayallerime kavuşmama yardım ettiği için hocama sonsuz teşekkürler….13.06.2015

nuran çolak Nuran ÇOLAK
Merhabalar.
Benim güzel sanatlar Fakültesi sınavlarına girmeye karar vermem hocalarımın önerileri ve yakın Arkadaşlarım sayesinde oldu. Nurşen hocamla ilk tanışmam yakın arkadaşımın beni kursa getirip tanıştırmasıyla gerçekleşti. Kara kalem konusunda hiçbir bilgisi olmayan ben , Nurşen hocanın beni çizim konusunda yüreklendirmesiyle kursa başladım. Çizim yapmak bisiklet sürmek gibi, yaptıkça öğreniliyor. Çizimimi geliştirmem konusunda baya bir çaba sarf ettim çünkü güzel sanatlar tam bana göre bir yerdi ve başarmak için çok kararlıydım. Nurşen hocam gerek  kurs ortamının ve çayının sıcaklığıyla, gerekse uzun yıllara dayanan çizim tecrübeleriyle bana hep destek oldu. Sakin bir çalışma ortamı, daima  hoşgörülü ve açık görüşlü olması ile güzel bir çalışma ortamı sağladı. Ve ben aylar sonra öyle bir hale geldim ki kursa başlamadan önce  yaptığım çizimlerin bana ait olduğuna inanamadım. Çünkü kara kalem yeteneğim Nurşen hocanın hem eve verdiği ödevlerle hemde kursta yaptırdığı yoğun çalışmalarla inanılmaz ilerleme kaydettirmişti. Ne yalan söyliyeyim bende epey çalışmıştım:) ,çünkü ben çizim yapmaktan gerçekten büyük keyif alıyordum. Sonunda istediğim okulu ve bölümü yani 9 Eylül üniversitesi güzel sanatlar Fakültesi -tekstil tasarımı Bölümünü tek seferde kazandım:) şu an okulumu yeni  bitirdim ve geriye dönüp baktığımda Nurşen Hocamın istediğim kapıyı açmamda bana ne kadar değerli bir anahtar verdiğini çok iyi anlayabiliyorum…Ben Nurşen Hocayı tercih ettiğim için çok şanslıyım çünkü en büyük isteğime ulaşmamı sağladı. Size de kursunu tavsiye ederim,  mutlaka kendisiyle gidin tanışın mutlaka bir çayını için:)) 14.06.2015

büşra koçBüşra KOÇ

Sıcacık bir ortamda çok sıcak bir öğretmenle sanat yapmanın müthiş keyifli olduğu bir atölye Nurşen Hocamın atölyesi. Nurşen Hocam benim güzel sanatlar serüvenimin en büyük destekçilerinden oldu, beni daima yüreklendirdi. Tüm imkanlarını, fikirlerini, tecrübelerini bana ve diğer kurs arkadaşlarıma aktardı. Bizleri sadece kursun dört duvarı arasında değil doğal ortamlarda da çizim yapabilmemiz için çocuk parklarına,açık arkeoloji müzesine ve bizler için seçtiği sergilere götürdü. Sanatla iç içe olmamız için zaten ders programının bir parçasıydı bu gezi resimleri. Kursa ilk girdiğimde hedefim moda ve tekstil tasarımını kazanmaktı ve bu konuda çok az bilgim vardı. Yeteneğimi nasıl geliştireceğimi bilmiyordum. Ama Nurşen Hocam hepimizin hedefi doğrultusunda bizlerle ayrı ayrı ilgilendi, eve ödevler verdi. Bu yolda ben de hiç boş durmadım daima elimden geleni yaptım. İlk yılımda Dokuz Eylül Üniversitesi GSF -Tekstil Tasarımı bölümünü tutturdum ve hayallerime ulaştım. Bu yolda bana her türlü desteği sağlayan Nurşen Hocama çok teşekkürler.19.06.2015

eylül akım Eylül AKIM
benim güzel sanatlar Lisesine girişim tamamen Nurşen hocam sayesinde olmuştur. geçen yıl kurs ararken ilk Nurşen Hocamın atölyesine gittim, ordan sonra başka hiçbir yere gitmek bakmak içimden gelmedi. bi yıla yakın hocamla çalıştık ve kısa zamanda hiçbi bilgim olmamasına rağmen sıfırdan başlayarak çok şey öğrendim. halada öğreniyorum. Güzel sanatların sınavlarına girecek tüm resimle ilgilenen arkadaşlarıma tavsiye ettiğim biyer Nurşen hoca. hocamdan çok benim ailem gibi olmuştu. grupça bazen dışarı çıkıp önemli sergileri gezerdik. hatta herkese tavsiye edebileceğim çok iyi biyerdir atölyesi. sınavı kazanmamda büyük katkısı olan Nurşen hocama çok teşekkürler. 15.06.2015

simgegüleryüz Resmiye Simge GÜLERYÜZ
Güzel sanatlar lisesine girmeyi çok istiyordum ve bunun için de ailemle birlikte resim kursu araştırmaya başlamıştık. GörselDil Sanat atölyesi isminde bir kurs bulmuştuk ve heyecanla gitmiştim.
Ilk basta atölyeye girdiğimde hocamın neşe ve ilgisiyle karşılanmak beni çok mutlu etmişti, içeriye doğru girdikçe her yerde, duvarda ve tavanda resim-desen çalışmaları vardı ve bu beni çok heyecanlandırmıştı. O resimlere benzer çalışacaktım.
Kursa başladığımda ise Nurşen hocamın her dayim sıcakkanlılığı ve neşesiyle en çok da sanat – teknik bilgileri ve motivasyonlarıyla bana çok buyuk katkısı olmuştu. Ne zaman motivasyonum düşse, yapamadığım bir şey olsa hemen fark eder yanıma gelir yapamadığım şeylerle ilgili bana bilgiler verirdi ve yazılı, resimli kaynaklar verir, kendisi çizerek gösterir çalışmamı sağlardı. benimle konuşarak motivasyonumu artırırdı.
Kursa her gidişimde mutlu bir şekilde gittim ve her gidişimde çizimim de gelişti.
Nursen hoca sayesinde güzel sanatlar lisesine iyi bir dereceyle, birincilikle kazandım. Nursen hocam bana ve atölyedeki arkadaşlarıma ilgisi, bizleri çalıştırması, büyük sevgisi ve neşesiyle hepimize buyuk bir katkısı olmuştur, hem çalışma alanında hem de sevgi anlamında. Bu atölyeye geldiğime hiç pişman değilim, aksine mutluyum. 15.06.2015

şeyma kırkpınar Şeyma KIRKPINAR
Hepimizin hayalleri vardı elbet ama benim için daha önemlisi yeteneğimi ortaya çıkarmaktı. Nurşen hocam herkese aynı ilgi ve alakayla özverili bi şekilde kimseyi sıkmadan yeteneğimizi en üst düzeye çıkarabilelim diye bizimle beraber çabaladı. Küçük ev havasındaki atölyesinde sanatı öğrenirken eğlenmemek imkansız. Bişeyleri yapmakla doğru yapmak arasında çok büyük fark var. Hayal gücünün sınırı yok ve iyi bi önderle, yönlendiriciyle herşeyi yapmak mümkün. Kazanmak ya da kazanmamak mühim değil ben nurşen hocam sayesinde kendimdeki yeni benliği kazandım. Teşekkürler Nurşen hocam. 16.06.2015

arca yalçın Arca YALÇIN

Merhaba benim adım Arca Yalçın. Şu anda Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesinde resim bölümünde okuyorum. Küçüklüğümden beri resim yapmayı çok severdim. Ancak eğitimini almaya 8.sınıfın başlarında Nurşen hocanın atölyesinde başladım. Başlarda okulu kazanamayacağımdan korkuyordum ancak hocamızla birlikte çalışarak bu korkumu yendim. Oturduğum bölgede birçok atölye olmasına rağmen Nurşen Hocanın atölyesini seçip gitmiştim. İyi ki de gitmişim. Birçok yönden olumlu etkiledi beni, öz güvenim oluştu. Okulu ilk sırlarda kazanmamı sağladığı için Nurşen hocama çok teşekkür ediyorum.

beyhan garip Beyhan GARİP

Merhabalar. Yetenek sınavlarına hazırlanmak için Lise boyunca birçok kez kurs değiştirdim. Benim için verilen eğitim kadar gördüğüm sıcak ortam da önemliydi. Bu sıcaklığı yakalayamadığım için bulana kadar değiştirdim. En sonunda Nurşen hocamın sitesini buldum. Hemen birkaç fotoğrafa ve bilgilere baktıktan sonra konuşup tanışmak için telefonla bir görüşme yaptım. Ertesi gün gittiğimde çok pozitif ve enerjik, bana kendimi iyi hissettiren bir atölyeyle karşılaştım. Evime ne kadar çok uzakta da olsa Nurşen hocamın yönlendirmesini tercih ettim. Hem iyi bir eğitim aldım hem de iyi insanlar tanıdım. Şu an Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nde Seramik bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Nurşen hocama çok teşekkürler.

sergen gök Sergen GÖK

Nurşen hocamın atölyesine, yetenek sınavlarına 5 ay kala başladım ama kısa sürede resim hakkında ondan birçok şey öğrendim. Gerçekten çok iyi bir öğretmen. “Ödev yapmazsan, atölyeye düzenli gelip çalışmazsan geçmeyi bekleme, geç beni utandır “derdi. Hedefe kilitli-Düzenli çalışılması konusundaki titizliği beni gayretlendirdi ve Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi sınavını dereceyle kazandım. Bana öğrettikleri için hocama teşekkür ederim.

neslihan çakırlı Neslihan ÇAKIRLI

Görsel Dil Sanat Evi yuva sıcaklığında, sanat dolu, dostane bir ortam. Bu güzel atölyede her zaman güler yüzü ve pozitif enerjisiyle öğrencilerini motive ederek, doğru yönlendiren sevgili Nurşen Hocamla sınavlara hazırlanmak çok keyifliydi. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği bölümünden mezun oldum ve değerli hocama çok teşekkür ediyorum.

20151004_200837 Nur ALTIPARMAK

Merhaba. Ben aşçılık gibi alakasız bir bölüm okurken üstelik bu bölümde son senemdeyken her şeyden vazgeçip hayalimin peşinden gitmeye karar verdim ve Nurşen Hocamla tanıştım. Iyi ki de tanıştım. Beni, hatta ailemi de bu konuda yüreklendirdi, bana ve yeteneğime inandı. Hayalimin peşinden gitmemi en az benim kadar istedi. Ve gerçekten hiçbir teknik bilgim yokken beni en başından hazırladı, ilgi ve alakasını asla eksik etmedi. Bu sayede hayalim olan Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümüne 100 tam puanla, birincilikle girdim. Ayni zamanda Heykel bölümünde 98.8 puanla birinci ve Tasarım  grubunda ise dördüncü oldum. Şu an Marmara Üniversitesi GSF Resim Bölümünde okuyorum. Temelimi içtenlikle söylüyorum Nurşen Hocama borçluyum. Gerek verdiği eğitimle, gerek bizi götürdüğü sergilerle, gerek genel kültür anlamında verdiği bilgiler, izlettirdiği belgeseller her açıdan gelişmemizi sağladı. Ayrıca atölye ortamı evimiz gibiydi. Çayımız hiç eksik olmazdı. Bu stresli dönemi onun sayesinde güzel ve huzurlu geçirdim. Nurşen Hocama çok şey borçluyum. Ona çok teşekkür ediyorum.

Herkese tavsiye ederim.

yiğit yılmaz Yiğit YILMAZ

Görsel Dil Atölyesine 2012 yılında Damla arkadaşımın tavsiyesi ile başladım.ilk yılımda çok sıkı çalışmadığımdan dolayı tek hedefim olan Dokuz Eylül GSFyi kazanamadım. Ancak sonraki yılda Nurşen hocamdan öğrendiklerimi pekiştirerek ve kendi yoğun çalışmamla birleştirerek Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünü 10 tam puanla kazanıp herkesi gururlandırdım, hocamın gözüne girdim. Atölyede en çok çalışan ve en sevilen benim xd.

aleyna Elif Aleyna ÜNAL

Merhaba, benim moda tasarıma ilgim İzmir Ekonomi Üniversitesine tercih danışmanlığı için oraya gitmemle başladı. Güzel Sanatlar Fakültesini gezdikten sonra Moda Tasarım okumaya karar verdim. 10 günlük kısa bir sürede hazırlanmam ve 24 sene bu kurslara giden kişilerle yarışmam gerekiyordu. İnternet’te araştırmalarım sonucu Nurşen Hocamı bulup ailemle görüşmeye gittik; Sınav garantisi veremeyeceğini ancak eski çizimlerime bakarak görüşümün çok açık olduğunu söyleyip eğer gerçekten istiyorsam, vereceği ev ödevleriyle tekrarlar yaparsam başaracağımı söyledi. 10 gün boyunca günde 6 saat atölyede kalarak yoğun bir çalışma temposuna girdik ve gayet sıcak bir ortam olduğu için hiç sıkılıp vazgeçmedim. Nurşen hocam sayesinde 10 gün içinde gerek imgesel, gerek anatomik olsun birçok çizim tekniğini öğrenip kendimi geliştirme imkanı buldum ve 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümünü kazandım. Bu 10 gün içinde beni yetiştiren Nurşen hocama çok teşekkür eder, herkese öneririm.

20170707_222349 Taha YILDIZ

Herkese merhabalar, sevgili arkadaşlarım.

Ben Nurşen hocamı daha önceki seneden, yani sınav yılından daha önce tanımaya başladım. Kendisi çok iyi, temiz kalpli, yardımsever, güzel yürekli bir öğretmen imdir. Nurşen hocamı hep ikinci annem gibi gördüm diyebilirim. Her zaman iyi niyetli bir insan olduğu için olumsuz eleştirilecek bir yanı olmaz ki. Nurşen hocamın bizi sınava yetiştirdiği süreçte hep sakinlikle anlatarak, uygulamaları göstererek geçirdik. Belki anlamadığım bir soruyu Nurşen hocaya 10 defa, 20 defa sorduğumu hatırlıyorum. Ama canım hocam büyük bir sakinlikle, anlayabileceğim şekilde tekniği değiştirerek, her defasında usanmadan gösterdi, anlattı. Sınav sürecindeki korkumu-kaygımı Nurşen hoca sayesinde yendim, başardım ve 2017-2018 öğretim yılında İzmir Ümran Baradan AGSLisesine dereceyle girdim.

Son olarak ise, çok iyi bir sır arkadaşıdır Nurşen hocacım.

SİZİ ÇOOOOOOOOOOOOKKK SEVİYORUM NURŞEN HOCAAAM İYİ Kİ VARSINIZ.

muck, muck, muck…

20170830_012343 Nisan Berke YAMAN

Sevgili Nurşen Hocam, Bana doğru görmeyi, doğruyu, uyumu öğrettiniz. Sadece sanatta değil, hayatta da olması gerekenleri öğrettiniz. Hayalime ulaşmamı sağladınız. Beni destekleyip, bana güvenerek bir çok şeyi başarmamı sağladınız. Başarmak için sadece istemenin yeterli olmadığını, azmin ve güvenin çok büyük bir rol oynadığını gösterdiniz. Korkmadan, hissettiğimiz gibi, emin adımlarla ilerlememiz, çizmemiz gerektiğini öğrettiniz. 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Kıbrıs Üniversitesini burslu kazandım. Bana kattığınız her şey için, emekleriniz için çok teşekkür ederim. 💕

ilayda İlayda Zehra RESULİ

Öncelikle atölyeye ilk geldiğimde dikkatimi çeken şey Şeker kuş olmuştu. Hayvan sevgisi olan insanların her zaman farklı olduğunu düşünmüşümdür. Sonra da sizin samimiyetiniz.. Gerçekten sizi çok sevdim. Atölyede kaldığım 5 ay süresince ortamımız çok güzeldi; samimi ve sıcak… Çaylarımız, kahvelerimiz, yeri gelirdi bir gevreği bölüşürdük ve biz böyle güzel paylaşımlar yaparken tabii Şeker’de, bizim arkamızı toplamayıp ortada bıraktığımız kalemlerimizi kemirirdi. Hiç unutmayacağım günler. Eğitimim, size gelmeden önce yarımdı, hatta kanımca kötüydü ve yönlendirilmeye ihtiyacım vardı. Siz beni elinizden geldiği kadar yönlendirdiniz, eğittiniz. Hep olumluydu bize yorumlarınız, keşke doğru çizemediğimizde-olmadığında ısrarla olmadı, tekrar deyip zorlasaydınız belki biraz daha fazla hırs edip daha daha güzel yerleri kazanırız dedim hep. Ama biliyordunuz benim hırslı olduğumu ve sanatçı adayı gençlerin aşırı duyarlı olduğunu; moralimizi bozmadan-yıkıma uğratmadan, sanat alanından vazgeçmeden yol almamızı istediniz. Onun için, hatırlıyorum; doğru görüş geliştirmemiz için, özellikle olmayan çizimlerimizle ilgili ödevler verip, pratiklerimizi geliştirmemizi sağladınız. Bunca şey için çok mutluyum, çünkü içten içe hep kazanmayacağım dedim fakat kazandım. Hemde hiç düşünmediğim bir bölümü. Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim Bölümünü. Aynı zamanda 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Kocaeli sınavınıda  kazandım diyebilirim. Daha açıklanmayan 1 üniversite sınavım var, onu da kazanacağıma eminim. Daha benim için bitmedi kazanmak. Önümde daha güzel hayaller var, onları da gerçekleştireceğim. Zor değilmiş, bunu anladım, inanç ve çalışmak çok önemli. Hatta çalışmak değil, çok çalışmak, gerekirse uykuya bile tercih etmek..Atölye watsap grubumuza en çok ben çalışmalarımı atardım ve arkadaşlarıma beni çalışkanlığımla örnek gösterirdiniz. Mimar Sinan’a layık görür, özendirirdiniz. Yol gösterdiğiniz gibi, kaydımı yaptırdığım okuldan memnun kalmazsam, Mimar Sinan veya Marmara Üniversitelerine geçiş imkanlarını, Temel Sanat Eğitimimi aldığım ilk yılın sonunda araştıracağım. Bunu da başaracağıma inandığınızı biliyorum.

Ben ilk önce çalıştım, sonra size ve kendime inanarak başardım. Çok teşekkür ederim her şey için. Bende yeriniz çok ayrı. 💕

            SÖZLERİNDE DURDULAR, ÇOK ÇALIŞTILAR ve KAZANDILAR.

“İçinden bir ses, ‘ÇİZEMEZSİN’ diyorsa; içinizdeki o sesin susturulması gerekiyor demektir.” –Vincent Van Gogh

YETENEK başkalarının vuramadığı hedefi vuran nişancı gibidir; DAHİ ise başkalarının göremediği hedefi vuran bir nişancı…

Atölyemize renk katan evcimen kuşumuz Şeker:hahaha kopya 

Pandemi ve sel ile birlikte kapanan ev/atölyemizi artık köpüş Hüdaverdi ile birlikte değerlendiriyor.

Öğrenci Görüşleri” üzerine 28 yorum

  1. Görsel Dil Sanat Evi yuva sıcaklığında, sanat dolu, dostane bir ortam. Bu güzel atölyede her zaman güler yüzü ve pozitif enerjisiyle öğrencilerini motive ederek, doğru yönlendiren sevgili Nurşen Hocamla sınavlara hazırlanmak çok keyifliydi. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği bölümünden mezun oldum ve değerli hocama çok teşekkür ediyorum.

    • Canım öğretmenim,kalplerimiz karşılık görüyor.Biliyorsun Öğrenciyi iyi yönlendiren, donanımlı bir öğretmen kadar öğrencinin algısı, isteği, çalışması önemli. Araştıran, çalışan öğrenciydin kazandın, yakın çevreni ve beni sevindirdin. Hele sen ilköğretimden okul birincisi öğrencimdin. Toplumdaki yerini bulmuşken-meslek edinmişken, resim öğretmeni olma kararına, azmine hayranım. Ben teşekkür ederim, yaşamının bir kesitinde bana yer verdiğin, iyi şeylere vesile olmamı sağladığın, sevindirdiğin için.

  2. Gerçekten öğrencilerinizin yazdığını okurken sizinle daha tanışmamış olsam bile yakınlık hissettim. 8. sınıfa geçeceğim, biraz geç kalmış gibi hissetsem bile kursunuza gelmeyi gönülden istiyorum. Genellikle insanlarla yüz yüze konuşurken kendimi pek iyi anlatamam bunun için buraya yazmak istedim. Okuldaki(Metin Aşıkoğlu) resim öğretmenimiz Sevgi Hoca(soyadını unuttuğum için çok üzgünüm..) bana sizi tavsiye etti. Sizin gibi bir sanatçıyla atölye ortamında çalışmamın, güzel sanatlar sınavında işime yarayacak pek çok tekniği, bilgiyi sizden öğrenmemin en iyisi olacağını söyledi. Benim için resmin önemini size açıklamak isterim.
    Resim benim gözümde gerçek hayatta göremeyeceğim her şeyi fotoğraflarmış gibi tuvale aktarmaktır. Tuval dedim çünkü zira yağlı boya yapmaya karşı kontrol edilemez bir isteğim var. Aklımda o kadar çok görüntü beliriyor ki. Bu dünyadan olmayan canlılar, olsa bile sizin dokunamayacağınız hissedemeyeceğiniz pek çok varlıklar.. Beksinski’yi bilirsiniz büyük ihtimalle, yapmak istediğim çoğu resimde onun esintileri vardır çünkü kendisinden oldukça etkilenmiştim vakti zamanında ki hala da etkisindeyim. Sizinle sohbet etmeyi çok istiyorum, ve bu kurs ortamına katılma şansım olursa gönül rahatlığıyla edeceğime eminim. Benim için karakalem çizim pek önemli değildir açık söylemem gerekirse, ama güzel sanatlar lisesine girmek için onu iyice kavramaya ihtiyacım olduğunun bilincindeyim. Direkt söylemem gerekirse de bana resim yapmayı öğretmenizi istiyorum. Şu dünya üzerinde kesin istek duyduğum, amacım olarak bellediğim tek şey resim yapmak. Sizden bana öğretmenizi istiyorum, ve sonra bir güzel sanatlara girmek orada da en ince ayrıntısına kadar öğrenmek istiyorum, çünkü ben Leonardo da Vinci gibi bir dahi değilim ve kendi başıma öğrenemem. Yazının sonlarına doğru asıl konudan çok saptığıma eminim, ama anlayamadığım şekilde size içimdekileri aktarmak istedim. En uygun olan zamanda kursunuza uğrayacağım, uğradığımda da biraz utanacak olsam bile bu yazıyı gönderen kişi olduğumu söylerim. Sizi ve çalışmalarınızı çok beğeniyorum, lütfen gençleri bu konuda geliştirmeye devam edin çünkü bu güzel. Yani demek istediğim insanların sanatı sevmesi, benimsemesi hoşuma gidiyor. Siz benim gözümde gerçek bir sanatçısınız. İyi günler.

    • Sevgili Nida, öncelikle sana, içten iltifatların için teşekkür ederim. Lütfen Sevgi Hoca’na da teşekkürlerimi, sevgilerimi ilet.
      Bir sanat öğrencisi olduğun satırlarından belli, sanat alanında bir meslek sana çok yakışır. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine hazırlık çalışmasına bu yıl Eylül’ün 26’ında başlıyorum kısmetse. Ailenle birlikte ziyaretini bekliyorum.

  3. Nurşen Hocamın atölyesine ayak basar basmaz içime bir güven doldu, hayallerimi burada şekillendirebileceğimi hissettim adeta. Atölyeden çok bir ev gibiydi orası benim için, o kadar sıcak ve içten bir ortamdı. Fırsatım olduğu anda hemen dönüp o güzel ortamda vakit geçirmek istiyorum. Her türlü güzel, sanatsal kaynak bulunan o evde, Nurşen Hocamın tarçınlı çayını yudumlayıp sanat belgeselleri izlemek istiyorum yeniden. Yeri gelince bir arkadaş, yeri gelince bir büyükanne olabilen öğretmenimi çok seviyorum. Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesini Nurşen hocamın destekleri olmasa kazanamazdım, öğretmenime çok minnettarım. Benimle birlikte okulunu kazanan lise ve fakülte öğrencilerini tüm içtenliğimle tebrik ediyor, gelecek sanatçı adaylara bol şans diliyorum.

  4. Merhabalar…Ben resime uzun süre ara verdim ve bu sene bazı sebeplerden dolayı geçte olsa yetenek sınavlarına Nurşen Hoca sayesinde girmeye karar verdim.Sınava son 1 ay kala sıkı bir çalışma hazırladık ve bende hocamın verdiği tüm ödevleri atlamadan yaptım.1 ayda Nurşen hoca sayesinde hızlı bir ilerleme kaydettim ve Dokuz Eylül Üniversitesi güzel sanatlar fakültesi moda-aksesuar tasarımı bölümünü kazandım.Ben Nurşen Hocamı 6 senedir tanıyorum ve biz atölyemizde sanat ortamında aynı zamanda aile sıcaklığınıda yaşıyoruz.Ben Nurşen Hocama teşekkür ediyorum umutsuzluğa düşmüşken bana verdiği tavsiyelerle pozitif enerjisi ile bana ışık oldu yol gösterdi ve şuan olmak istediğim yerdeysem eğer Nurşen hocamın bunda çok büyük payı var.Hocam size çok teşekkür ediyorum.İyiki sizi tanımışım.

  5. Merhaba, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Tekstil Tasarım bölümü 3.sınıf öğrencisiyim, tabi Nurşen hocam sayesinde. Atölyeye ilk gittiğim zaman ve 9 ayın sonunda çizimim gerçekten çok değişti. İlk defa okul dışında resim eğitimi aldım ve çok da çalışkan değildim fakat bunun üzerinden düşününce hızlı bir gelişme kaydettim 🙂 Bunun asıl sebebi kurs ortamım; çünkü kursa gittiğinizde sizi hep yüzü gülen bir hocanın, aşırı sevimli bir papağanın, sıcacık arkadaşların ve bahçeli, keyifli, her yerinde başka bir sanat çalışması olan bir atölyenin beklediğini bildiğiniz bi yere hep seve seve gidersiniz. Hep bizim için kış çayları yapardı hocam, molaya ihtiyacımız olduğunu anladığında sıkmadan izin verirdi. Ama daha iyi anlıyorum ki verdiği kaynaklarla ve eğitimle çok daha iyi bir yerde olabilirdim. Gerçekten ödevleri ödev olarak düşünmemek ve benim gibi sürekli ‘daha önemli işleri olma’ yanlışına düşmemek gerekiyor. Kurstaki saatleri verimli geçirebilmek de tamamen bizimle ilgili, çünkü Nurşen hoca sistemli bir program üzerinde ilerliyor ve farklı yöntemlerle çalışmalar yaptırarak herkesin anlayabileceği noktada öğretim yapıyor. Yapamıyorum ben diye pes ettiğim zamanları da, ailemle sürekli sorun yaşadığım zamanları da Nurşen hocanın ikinci bir anne şefkatiyle aştım..
    Sadece atölye eğitimi değil farklı ışıklarda farklı mekanlarda çalışabilmemiz için bazen topluca açık arkeoloji müzesine, bahçeye, bienale (fuar), hatta gezi parkı olaylarında Kordon’a gidiyorduk. Nurşen Hoca öğrencilere sadece kalemi tutmayı öğretmiyor yani, insanın hedefine ulaşması için sevdiği bir yerde olması gerek, Nurşen Hoca da bunu çok tatlı başarıyor. Sizi çok seviyorum hocam 🙂

    • Merhaba. Ben Nur Altıparmak, aşçılık gibi alakasız bir bölüm okurken üstelik bu bölümde son senemdeyken her şeyden vazgeçip hayalimin peşinden gitmeye karar verdim ve Nurşen Hocamla tanıştım. Iyi ki de tanıştım. Beni, hatta ailemi de bu konuda yüreklendirdi, bana ve yeteneğime inandı. Hayalimin peşinden gitmemi en az benim kadar istedi. Ve gerçekten hiçbir teknik bilgim yokken beni en başından hazırladı, ilgi ve alakasını asla eksik etmedi. Bu sayede 2016 yılında hayalim olan Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesinin Resim bölümüne 100 tam puanla, birincilikle girdim. Ayni zamanda Heykel bölümünde 98.8 puanla birinci ve Tasarım grubunda ise dördüncü oldum. Temelimi içtenlikle söylüyorum Nurşen Hocama borçluyum. Gerek verdiği eğitimle, gerek bizi götürdüğü sergilerle, gerek genel kültür anlamında verdiği bilgiler, izlettirdiği belgeseller her açıdan gelişmemizi sağladı. Ayrıca atölye ortamı evimiz gibiydi. Kış Çayımız hiç eksik olmazdı. Bu stresli dönemi onun sayesinde güzel ve huzurlu geçirdim. Nurşen Hocama çok şey borçluyum. Ona çok teşekkür ediyorum.
      Herkese tavsiye ederim.

  6. Nurşen hocamın atölyesine şans eseri rastladım.Görüşmeye gittiğimizde hocamdan güzel ışıklar aldım.O ışık benim hayallerime ulaşmamı ve gerçekleştirmemi sağladı.Atölyemiz çok sıcak bir ortamdı.Güzel arkadaşlıklar edindim.Hocam sayesinde sanat alanında çok şey öğrendim, gördüm.Bizi sergilere götürürdü, dış mekanlarda imgesel çalışmalar yapardık, çeşitli kaynaklardan ara verdiğimizde sanat tarihi ile ilgili belgeseller izlerdik, arada bir kısır yapıp yerdik, bahçede çizim yapıp erik ağacından erik toplardık. 🙂 Tabi Nurşen hocamın o değişik karanfilli çayını da unutmamak lazım…:)
    Nurşen hoca çok iyi bir öğretmen sıcakkanlı, güler yüzlü, her türlü deneyimini ve tecrübesini öğrencilerinden esirgemeyen, öğrencilerine hep destek olup, sınavlarda bile sürekli arayarak sevincimizi de üzüntümüzü de paylaştığımız harika insan…Hayatımdaki bu zorlu ve bir o kadarda eğlenceli ve keyifli dönem benim hiç bir zaman unutamayacağım aklımın bir yerinde saklı kalacak.
    Ben Adnan Menderes Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği bölümünü kazandım.Hayallerime ve hedeflerime ulaşmamda Nurşen hocamın ve atölyesinin büyük etkisi var.Gelecek sanatçı adaylara da küçük bir not: İnandığınızda ve azimle çabaladığınız da başaramayacağınız şey yok.Nurşen hocam size her şey için teşekkür ediyor ve ellerinizden öpüyorum…

  7. Cizime olan sevgimi gec kesfettim, sinavlara az bir zaman kala bir kursa yazilmestim ancak hic isinamadim ve verim alamadim. Nursen hocanin kursuna yazildim sonunda. Haftada 5 gun olan siki bir calisma maratonu sonunda istedigim bolumu kazandim. Nursen hoca sayesinde yetenegimi kesfettim.. Cizimi sevdirdi bana. Kurstaki sicak aile ortami sayesinde hergun isteyerek geldim ve zevk alarak calistim. Kursun nesesi Seker sayesinde daha bir eglenceli gecti gunlerimiz. Gecte olsa Nursen hoca ile tanistigim icin mutluyum. Her yonuyle ornek alinasi ve takdir edilesi bir kadin Nursen hocamiz. Onun kursuna gelmeseydim sinavi kazanabilecegimi dusunmuyorum. Kendimde oldugunu bilmedigim bir yonumu kesfetmemi sagladigi icin tesekkur ederim..

  8. Merhabalar. Dokuz eylül üniversitesi heykel bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Resme olan ilgimi 2. üniversiteye başladıktan sonra bayağı geç keşfettim.Dokuz eylül 3. üniversitem oluyordaa aramızda kalsın. Nurşen hocamı Allah tan Geç bulmadım. :)Bir yıl boyunca benimle İlgilenip, inanıp bana bu başarıyı saglamamda yön gösterdiği için minnettarım. Sonunda kendimi bulduğum bir yer var. Hiç bir şey için geç değilmiş arkadaşlar. Atölye de evim gibiydi binevi. Kış çayımız her zaman hazırdı. Hocama burdan sevgilerle. Her şey için teşekkürler.
    Sanatla kalın.

    • Merve’cim, kararlı çalışman ile başarıyı kendin sağladın bizleri gururlandırdın.Yaşamında yer alan bu kısa yolda beni seçtiğin için teşekkür ederim. Hacer annenin görüşü beni çok duygulandırdığı için izninle burada anmak istiyorum. Geleceğin sanatçı adayı olarak, yolun açık olsun. Sevgiyle seni ve anneni öperim. ”
      Hocahanim bizde Şahin ailesi olarak öncelikle fedakâr emeklerinize, sanat atolyenizin aile ortamı atmosferine, öğrenci ile olan destekleyici ilgilerinize, sanat kabiliyetinizi öğrenciye sabır ile verebilmenizi meslektasiniz olarak canı gönülden kutluyorum basarilarinizin devamını diliyorum sizin ogrenciniz olabilmek onur verici sizinle tanistigima çok memnunum saygılar selamlar.
      Hacer türker şahin.”

  9. açıkçası ilk başladığımda ortama hiç alışamayacağımı düşünmüştüm,, çekingen bir halim vardı falan ama kursumun ortamı beni bu çekingenlikten kurtardı. arkadaşlık bağları olsun, nurşen hocamın iyi davranışları olsun kurtuldum 🙂 ve ayrıca manisa yunusemre gs lisesini 1. olarak kazandıran hocama çok teşekkür ederiyorum, gerçekten verdiğiniz eğitim harika. kısa bir süre midir, değil midir bilemem ama 1. olacak kadar geliştirdiğiniz ve bizlere olan ilginiz için tekrar teşekkür ederim. umarım başarılı öğrenciler yetiştirmeye devam edersiniz!💕

  10. Hocam emeklerine, yüreğine sağlık. İyiki yanınızda oldum. Sadece bana eğitim değil, iyi ve kötü günde de yanımda oldunuz. Her şey için çok teşekkür ederim 💜 her zaman sağlıklı başarılı geleceği parlak öğrencileriniz olması dileğiyle 😘

  11. Merhabalar; Ben Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi İklima. Bu liseye geçiş sürem çok da düşünüldüğü kadar kolay olmadı. Şu an 9. sınıftayım bundan bir yıl önce sanata olan hayranlığımı yansıtabilecek bir yer olduğunu öğrendim. Sınavıma sadece dört ay kala çalışmaya başladım ve imkansız görünen yolların Nurşen hocamla , aslında sadece bir kaç adımlık ama kendi gayretimle aşılacak yollar olduğunu öğrendim. Bütün imkansızlıkları gerçek kılan en yetenekli yanınızı ortaya çıkaran Nurşen hocam olmasa belki ben sanattan habersiz bütün benliğini kaybetmiş bir birey olacaktım. Nurşen hocam tecrübeli ve kimsenin düşünemeyeceği kadar iyi bir öğretmen sadece dört ayda beni hayallerime ulaştırdı. Asla,asla demeyin bir gün keşke dediklerimizi gerçekleştirebiliriz.

  12. Merhaba. Ben Kemalpaşa Ümran Baradan GSL’ öğrencisiyim.

    8. sınıfın başında ailemle birlikte atölye arayışına çıkmıştık. Karşıyaka’da birçok resim atölyesi gezdik ama hiç bir atölye içime sinmedi. Çoğu atölye kalabalık guruplardan oluşuyordu…

    Sonra annemin bir arkadaşı Nurşen hocamın atölyesini önerdi. Atölyeye gidip Nurşen hoca ile tanıştık. Atölyeyi ilk gördüğüm anda içim ısınmıştı…

    Kursa gitmek istediğimde babam hevesim kırılmasın diye anneme “tamam gönderelim “demiş.

    Sonrasında yaklaşık bir yıl boyunca Nurşen hocamın atölyesinde teknik bilgileri öğrendik, canlı model, imgesel ve düzenek çalışmaları çıkarttık. Ve en önemlisi de güzel sanatlar sınavına hazırlandık. Nurşen hocam bize bu yolda çok yardımcı oldu…

    Başka bir resim kursunda olsaydım belki de yetenek sınavını kazanamayıp okula girmeye bilirdim…🥰😊

  13. Merhaba, ben Nurşen hocamın yanına geldiğimde yalnızca kendi kendime öğrenebildiğim teknikler dışında hiçbir şey bilmiyordum. imgesel, tarama ve diğer şeyleri Nurşen hoca sayesinde kısa bir sürede geliştirdim. bir kere çalıştığımız ortam sıcak, içten sizi herhangi bir şekilde strese sokmayacak bir ortam. rahatlık açısından ben çok memnundum. önemli bir noktaya değinmek istiyorum ki bence böyle bir durumu yönetmek çok kolay değil. pandemi dönemine denk geldiğimiz için hiç aksatmadan online dersler yaptık. hiç boşlamadan çizmeye devam ettik. hocamın bu durumu da gayet iyi yönettiğini düşünüyorum ve benim şu anki seviyeye gelebilmemde büyük emeği olduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum.🧡

  14. Ben güzel sanatlar lisesine hazırlık amacıyla gittim. 2 hafta yüzyüze gittikten sonra korona çıkıtı ve online ders işledik, ona rağmen çok gelmiştim gerek Nurşen hocanın iyi anlatması olsun gerek samimi bir ortam olsun beni istediğim liseyi kazanmaya itti. Nurşen hoca gerçekten ders anlatımı olsun resim olsun çok bilgili onun sayesinde geliştim. Nurşen görseldil sanatevi’ni tavsiye ediyorum.

  15. Ben güzel sanatlar lisesine hazırlık amacıyla gittim. 2 hafta yüzyüze gittikten sonra korona çıkıtı ve online ders işledik, ona rağmen çok gelmiştim gerek Nurşen hocanın iyi anlatması olsun gerek samimi bir ortam olsun beni istediğim liseyi kazanmaya itti. Nurşen hoca gerçekten ders anlatımı olsun resim olsun çok bilgili onun sayesinde geliştim. Nurşen görseldil sanatevi’ni tavsiye ediyorum.

  16. Lisenin son 2 senesi güzel sanatlar okumaya karar verdim pek bilgim yoktu yetenek sınavları hakkında yetenekliyim kesin kazanırım gözüyle bakıyordum hep. Ama aslında çok zor bir süreçmiş atölyede çalışırken anladım bunu. Çoğu kişi kalabalık atölyelerde çalışmak ister ama kalabalık arasında ilgilenen olmaz diye düşünüyorum. Nurşen hocanın atölyesinde sıcak samimi bir ortam vardı hep. Bizimle sürekli ilgilenir ve arkadaşlarla aramızda tatlı rekabetler oluştururdu. Bunlar da sürekli birbirimizi örnek alarak gelişmemizi sağladı. Ben bu seneye kadar hiç kursa gitmedim ve ilk zamanlar perspektifte bile zorlanıyordum. Kısa sürede geliştim ve 9 ay çalışmanın sonunda Dokuz Eylül’ü kazandım.

    Emekleriniz için teşekkür ederim hocam ^^

Yorum bırakın