İzmir’de tasarım, grafik bölümü olan MESLEK LİSELERİ

6Sanat bölümlerinden birini meslek edinmek isteyen, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi sınavını kazanamayan gençler;

Düz lisede veya Anadolu lisesinde okumak yerine Meslek lisesinin sanat alanında okumayı tercih edebilirsiniz. Böylece 4 yıl boyunca alacağınız eğitimin size, güzel sanatlar fakültelerinin yetenek sınavlarında yararı olur.arı:

(Kız meslek Liselerine 2013 yılında erkek öğrenci kaydı açıldı.)

134

İZMİR BORNOVA Kız Teknik ve Meslek Lisesi

GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI

Kontenjn:60     Taban Puanı:336.662   Tavan Puanı:368.435

134

İZMİR BORNOVA Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi

GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI

K. 60   Taban P.321.379 Tavan P. 350.232

134

İZMİR BUCA Kız Teknik ve Meslek Lisesi

GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI

K. 60    Taban P. 333.635 Tavan P. 368.184

134

İZMİR ÇİĞLİ İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi

GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI

K. 60   Taban P. 313.301 Tavan P. 358.247

134

İZMİR GAZİEMİR IMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi

GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI

K. 60   Taban P. 327.017  Tavan P. 376.188

134

İZMİR KARŞIYAKA (MERKEZ) Karşıyaka Suzan Divrik Kız Teknik ve Meslek Lisesi

ERKEK ÖĞRENCİ KAYDI BU YIL OLABİLİR. BAKANLIK KARARI BEKLİYORLAR.

K. 30   Taban P. 322,114 Tavan  P. 381,320

134

İZMİR KONAK Cumhuriyet N.S. İşgören Kız Teknik ve Meslek Lisesi

SANAT VE TASARIM ALANI

K. 60  Taban P. 338.882 Tavan  P. 370.22

134

İZMİR KONAK Cumhuriyet N.S. İşgören Kız Teknik ve Meslek Lisesi

GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI

K.60    Taban P. 348.250 Tavan P. 381.02

134

İZMİR KONAK Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

RADYO TELEVİZYON ALANI

K. 30   Taban P. 343.959  Tavan P. 369.94

134

İZMİR MENEMEN    Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi

K. 30   Taban P. 341,634  Tavan P. 362,067

134

İZMİR TORBALI Kız Teknik ve Meslek Lisesi

GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI

K. 60   Taban P. 310.398  Tavan P.350.545

4

ANADOLU KIZ MESLEK LİSELERİ

İlköğretim okulu üzerine öğrenim veren Anadolu meslek liselerinin öğretim süresi 4 yıldır. Bu okullarda, orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür kazandırmayı amaçlayan genel kültür dersleri ile birlikte öğrencileri hayata, iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programlar uygulanmakta, meslek alanlarının gerektirdiği seviyede yabancı dil ve mesleki formasyon verilmektedir.

Anadolu meslek liselerinde İngilizce ve Almanca yabancı dillerinin öğretimi yapılmaktadır.

Anadolu meslek liselerine, merkezi sistemle yapılan Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınmaktadır.

Anatları:

2005-2006 öğretim yılında ilköğretim okullarının 8. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler başvurabilecektir. Sağlığı girmek istediği okulun ve mesleğin öğrenimine elverişli bulunmak. Anadolu meslek liselerinin Plastik Sanatlar, Tekstil (Tekstil Tasarım dalı), Tekstil (Terbiye dalı), Grafik Tasarım, Seramik, Resim, İç Mekân Tasarımı, Restorasyon alan/dallarında okumak isteyen öğrencilerin ayrıca; ilköğretim okulu 6. ve 7. sınıflarda resim dersinin yıl sonu notunun her sınıf için en az “iyi” derece olması gerekir.

ANA

20AĞIRLAMA VE GIDA TEKNOLOJİSİ

Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, bireylere temel bilimleri içeren bilgi ve beceriler ile özel mesleki bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, iyi iletişim kurabilen, teknolojiyi kullanabilen, alanında kazandığı bilgi ve becerileri kullanarak üretim yapan ve bunları pazarlayan, alanı ile ilgili sektörün ihtiyaç duyduğu kalitede hizmet sunabilen, kendi iş yerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirmeyi planlayan ve kaliteden sorumlu teknik elemanlar yetiştiren bir alandır.

Bu alanın Servis Hizmetleri, Kat Hizmetleri, Mutfak Hizmetleri, Kurum Beslenmesi, Gıda Analizi dallarından birini başarı ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, yabancı dil bilirler. Sanayi ve hizmet sektörünün kamu ve özel kurumlarında teknik eleman olarak çalışabilirler veya iş yeri açabilirler.

imagesAYAKKABI TEKNOLOJİSİ

Şirin-baba-ve-gözlüklü-Şi_gifBİLGİSAYAR

BÜRO YÖNETİMİ SEKRETERLİK

cam-islemeCAM İŞLEMECİLİĞİ

2413_Babies_29ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ

images (2)

ELEKTRONİK

urunlerimizEL SANATLARI VE TEKNOLOJİSİ

El Sanatları ve Teknolojisi alanı, tasarlayan, üreten, ürettiğini pazarlayabilen, dallarla ilgili bilgisayar destekli teorik ve pratik bilgileri öğrenip, teknolojik gelişmelerle alanları arasındaki ilişkiyi kurabilen, geleneksel el sanatlarını koruyup yaşatabilen, çağın ihtiyaçlarına göre ürünler tasarlayan ve üretebilen, çalıştığı alandaki yenilikleri izleyen, yorumlayan ve uygulayan teknik elemanlar yetiştiren bir alandır. Bu alanın Dokuma, Deri Aksesuarları, Yapma Bebek, El İşlemeleri, Makina İşlemeleri dallarından birini başarı ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, yabancı dil bilirler. Sanayi ve hizmet sektörünün kamu ve özel kurumlarında teknik eleman olarak çalışabilirler veya iş yeri açabilirler.

images (1)FOTOĞRAFÇILIK

Basın-yayın, tanıtım sektörü ve günlük yaşamın her alanında kullanılan fotoğrafı bilen, fotoğraf makinelerini ve gerekli malzemeleri kullanarak fotoğraf çekebilen karanlık oda ve laboratuvar makinelerini kullanarak banyo baskı işlemlerini yapabilen ve alanı ile ilgili yenilikleri takip ederek fotoğraf alanındaki dijital gelişmelere uyum sağlayabilen niteliklerde teknik eleman yetiştiren bir alandır.Bu alanın Basın Fotoğrafçılığı, Portre ve Özel Gün Fotoğrafçılığı, Tanıtım Fotoğrafçılığı, Fotoğraf Laboratuvar Hizmetleri dallarından birini başarı ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, yabancı dil bilirler, kamu ve özel kesime ait iş yerlerinde teknik eleman olarak çalışabilir veya iş yeri açabilirler.

sperspektiİÇ MEKÂN TASARIMI

Alanındaki gelişmeleri takip ederek araştırabilen, problem çözebilen, çevreye duyarlı, girişimci, alanı ile ilgili araç gereçleri zamanında ve doğru olarak kullanabilen, görsel anlatım teknikleri ile insan ve mekan ilişkisini kurabilen ve iç mekanlara özgü tasarımlar yapabilen, projeler üretebilen, sunum yapabilen, müşteri ilişkileri kurabilen, satış sonrası hizmetleri yürütebilen teknik elemanları yetiştiren bir alandır.Bu alanın İç Mekan Düzenleme, Mobilya Teknik Ressamı, Montaj-Kontrol, Müşteri Temsilcisi dallarından birini başarı ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, yabancı dil bilirler, mimarlık bürolarında, mobilya üretimi yapan sektörde, iç mekanda kullanılan süsleyici unsurların üretimini yapan iş yerlerinde teknik olarak çalışabilir veya iş yeri açabilir.

300KUYUMCULUK TEKNOLOJİSİ

productRESİM

Görsel sanatların önemli alanlarından biri olan resim disiplinli bir gözlemle, yaratıcılığın temeli olan sezgi yoluyla araştırıcı, yaratıcı ve yapıcı güçleri geliştirmeyi, nesneleri ve nesneler arasındaki ilişkileri yorumlayabilme becerisi kazanmış, kendisini ve içinde yaşadığı dünya ile ilişkilerini anlatabilen, sanatın doğasını ve mantığını sezdirecek gerekli sanat kültürünü kazanmış yenilikleri ve gelişmeleri izleyebilen, teknik elemanlar yetiştiren bir bölümdür.Bu bölümden teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler; yabancı dil bilirler, edindikleri sanat birikimleri ile sanatsal çabalarını serbest olarak sürdürebilir veya ilgili atölye ve iş yerlerinde teknik eleman olarak çalışabilir veya iş yeri açabilirler.

konservasyonRESTORASYON

Korunması gereken taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının geçirdikleri fiziksel ve kimyasal değişimlerin analizini yapabilen, eserlerin yapıldığı devrin üslup, renk ve desen özelliğine göre restorasyonunu yapabilecek bilgi ve beceriye sahip teknik elemanlar yetiştiren bir bölümdür.Bu bölümden teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler; yabancı dil bilirler, ilgili kamu kuruluşlarında ve özel sektörde eski eserlerin onarımı, bakımı ile ilgili bölümlerde teknik elaman olarak çalışabilir veya iş yeri açabilirler.

images (3)

SEYAHAT ACENTECİLİĞİ

seramik4SERAMİK

Seramik sektöründe bilimsel ve teknolojik gelişmelere dayalı olarak, ürünü tasarlayan, oluşturulan tasarımlara göre seramik ham maddelerini çeşitli oranlarda karıştırıp, ürün haline dönüştüren teknik elemanları yetiştiren bir alandır.Bu alanın Seramik Laborantı, Seramik Şekillendirici, Dekorcu, Modelci-Kalıpçı, Çini İşlemecisi dallarından birini başarı ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, yabancı dil bilirler, sektörde tasarım, üretim ve kalite kontrol bölümlerinde teknik eleman olarak çalışabilirler veya kendi iş yerlerini açabilirler.

b549

SÜS BİTKİLERİ

headlineTASARIM VE TEKNOLOJİSİ

Tasarım ve Teknolojisi, bir ürünü problem tanımından yada gereksiniminden başlayarak, tasarlama ve/veya ürüne dönüştürme aşamalarında, teknolojinin olanaklarını kullanabilen, mesleki bilgi ve becerileri ile çağın gerektirdiği üretimi yapıp pazarlayabilen, kendi iş yerini kurabilen, sektörün beklentileri doğrultusunda kaliteli hizmet sunabilen, iş yerinde ve çevresiyle uyum içerisinde çalışabilen nitelikli bireyleri yetiştiren alandır.Bu alanın; Grafik dalını başarı ile bitirerek, teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, yabancı dil bilirler, sektörde tasarım, üretim ve kalite kontrol bölümlerinde teknik eleman olarak çalışabilir veya kendi iş yerlerini açabilirler.

terzi_karakalemTEKSTİL

Tekstil sanayisinde çağımızın moda ve teknolojik gelişmelerine dayalı olarak hammadde ürün tasarımı, ham-maddeden iplik üretimi, yapılan iplikten dokuma ve örme yoluyla yüzey oluşturma, oluşturulan yüzeyin terbiye işlemleri, ürünlerin kalite kontrolünün yapılması için tekstil alanının üretim birimlerine teknik elemanları yetiştiren bir alandır. Bu alanın Dokuma, İplik, Terbiye, Örme, Kalite Kontrol, Tekstil Tasarım dallarından birini başarı ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler; yabancı dil bilirler, kamu ve özel sektörde teknik eleman olarak çalışabilir veya kendi iş yerlerini açabilirler.

Tekstil Konfeksiyon sanayiinde, çağımızın moda ve teknolojik gelişmelerine dayalı olarak, bayan, erkek ve çocuk giyimlerinin modelini geliştiren, kalıplarını hazırlayıp serileştirme yapabilen, iş akışı planı hazırlayabilen, iş ve zaman etüdüne dayalı çalışmayı bilen, kullanılan araçların bakımını ve basit onarımını yapabilen, iş yerinde çevresi ile uyumlu çalışabilen, çalıştığı alandaki yenilikleri izlemeyi bilen, teknik eleman yetiştiren bir alandır. Bu alanın Çocuk Giysi Tasarım, Kadın Giysi Tasarım, Erkek Giysi Tasarım, Kalıp, Kesim, Kalite Kontrol (Üretim Deneticisi), Yuvarlak Örme Konfeksiyon, Düz Örme (Triko) Konfeksiyon, Dokuma Yüzey Konfeksiyon, Deri Konfeksiyon, Ev Tekstil Konfeksiyon, Moda-Evi Butik (Kadın Terziliği), Erkek Terziliği, Çorap Örme dallarından birini başarı ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, yabancı dil bilirler. Tekstil Konfeksiyon sektöründe teknik eleman olarak çalışabilir veya iş yeri açabilirler.

1

YAT KAPTANLIĞI

images (4)YAŞLI HİZMETLERİ

İlköğretim okulu üzerine öğrenim veren Anadolu teknik liselerinin öğretim süresi 4 yıldır. Bu okullarda öğrencilere, orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür kazandırmayı amaçlayan genel kültür dersleri ile birlikte endüstriyel teknik alanlarda mesleki formasyon verilmesini ve en az bir yabancı dil öğretilmesini amaçlayan, öğrencileri hem hayata, hem de yüksek öğrenime hazırlayan, programlar uygulanmaktadır.

Anadolu teknik liselerinde Almanca, Fransızca, İngilizce ve Japonca yabancı dillerinin öğretimi yapılmaktadır.

Anadolu teknik liselerine, merkezi sistemle yapılan Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınmaktadır.

İlköğretim okulu üzerine öğrenim veren Anadolu meslek liselerinin öğretim süresi 4 yıldır. Bu okullarda, orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür kazandırmayı amaçlayan genel kültür dersleri ile birlikte öğrencileri hayata, iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programlar uygulanmakta, meslek alanlarının gerektirdiği seviyede yabancı dil ve mesleki formasyon verilmektedir.

Anadolu meslek liselerinde İngilizce ve Almanca yabancı dillerinin öğretimi yapılmaktadır.

Anadolu meslek liselerine, merkezi sistemle yapılan Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Bu okulların denizcilikle ilgili Gemi Elektroniği ve Haberleşme, Gemi Makinaları ve Güverte bölümlerine kontenjanın üç katı kadar öğrenci yerleştirilmektedir. Bu öğrenciler, yerleştirildikleri okul müdürlüğünce kurulan komisyonca ayrıca mülakat ve kondisyon sınavına tabi tutulmakta olup bu sınavda başarılı olanların kesin kaydı yapılmaktadır.

A

BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ

BİLGİSAYARLI NÜMERİK KONTROL (CNC) BÖLÜMÜ

BOYA-APRE BÖLÜMÜ

DOKUMA BÖLÜMÜ

ELEKTRİK BÖLÜMÜ

ELEKTRONİK BÖLÜMÜ

ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK BÖLÜMÜ

ENDÜSTRİYEL MEKANİK BÖLÜMÜ

ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

GAZETECİLİK BÖLÜMÜ

GEMİ ELEKTRONİĞİ VE HABERLEŞME BÖLÜMÜ

GEMİ İNŞAA BÖLÜMÜ

GEMİ MAKİNALARI BÖLÜMÜ

GÜVERTE BÖLÜMÜ

HİDROLİK VE PNÖMATİK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

İNŞAAT (ÜST YAPI) BÖLÜMÜ

İPLİK BÖLÜMÜ

KİMYA BÖLÜMÜ

KONFEKSİYON BÖLÜMÜ

KONTROL VE ENSTRÜMANTASYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

KUYUMCULUK BÖLÜMÜ

MAKİNA BÖLÜMÜ

MİKROTEKNİK BÖLÜMÜ

MOTOR BÖLÜMÜ

OTOMATİK KUMANDA BÖLÜMÜ

ÖRGÜ TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

0002PLASTİK SANATLAR BÖLÜMÜ

Plâstik sanatlar, bir olay, düşünce veya duyguyu üç boyutlu ifade etmekte kullanılan güzel sanatların bir alanıdır.

Plastik sanatlar bölümünde okumak için başvuranların; ilköğretim okulu 6. ve 7. sınıflara ait resim dersi başarı ortalamasının en az iyi derecede olması gerekir.

Bu bölümde öğrencilere, dokuzuncu sınıfta temel güzel sanatlar eğitimi ve resim eğitimi ile ilgili ortak ve temel meslek eğitimi verilmekte, ileri sınıflarda ise iki ve üç boyutlu tasarım, resim ve heykel uygulamalarıyla ilgili temel yeterlikler kazandırılmaktadır.Bu bölüm mezunları, güzel sanatlar ile ilgili ajanslarda ve atölyelerde çalışabilir, özgün sanat çalışmalarını bireysel olarak gerçekleştirebilirler.

PLASTİK TEKNOLOJİSİ (ENJEKSİYON)

PLASTİK TEKNOLOJİSİ (EKSTRUDER ‘SIKIŞTIRMA’)

PLASTİK TEKNOLOJİSİ (ŞİŞİRME)

PLASTİK TEKNOLOJİSİ (PLASTİK KALIP)

images (5)RADYO TELEVİZYON BÖLÜMÜ

Bu bölümde, radyo ve televizyon muhabirliği, ışıklandırma, seslendirme, kameramanlık, senaryo yazımı ve benzeri alanlarda ülkemiz yayın kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu teknik ara insan gücü yetiştirilir.Öğrencilere, dokuzuncu sınıfta temel elektrik, elektronik, bilgisayar ve temel gazetecilikle ilgili ortak ve temel eğitim verilir. Üst sınıflarda, stüdyo aydınlatma, seslendirme, program çekimi ve yönetimi, kamera teknikleri ile ilgili üretim uygulamaları yaptırılarak mesleki yeterlikler kazandırılır.Bu bölümden mezun olanlar, radyo-televizyon program yapım ve yönetim veya basın yayın sektörünün diğer alanlarında teknik personel olarak çalışabilirler.

142TEKSTİL BÖLÜMÜ

Tekstil bölümü; tekstilin iplik, dokuma, boya-apre, örgü teknolojisi ve konfeksiyon alanlarını kapsamaktadır.Bu bölümde öğrencilere; ilk üç yılda tekstil ile ilgili ortak bilgi ve beceriler kazandırılmakta, dördüncü yılda ise ilgi ve yeteneklerine göre öğrenciler iplik, dokuma, boya-apre, örgü ve konfeksiyon branşlarından birisine yönlendirilmekte ve bu alanlardan birisinden mezun olabilmektedirler.Bu bölümden mezun olanlar, tekstil endüstrisinin iplik, dokuma, boya-apre, örgü teknolojisi ve konfeksiyon ile ilgili alanlarında istihdam edilirler.

TEKSTİL BOYA-BASKI-DESEN BÖLÜMÜ

Bu bölüm; tekstil boya-baskı-desen endüstrisinde kullanılan materyallerin ve boyar maddelerin özelliklerini bilen, işletmelerde kullanılan muhtelif tipteki boya ve baskı makinelerini tanıyan, istenilen deseni üretebilen, renklerini analiz edebilen, hazırlanan desenleri şablona geçirebilen, bu desenleri muhtelif boya grupları ile kumaş baskısını yapabilen, kullandıkları araçların bakımını, kontrol ve ayarlarını yapabilen, işyerinde ahenkli bir çalışma ortamı kurabilen, çalıştığı alandaki yeniliklere açık teknik elemanları yetiştiren bir bölümdür.

Tekstil boya-baskı-desen bölümü mezunları, tekstil endüstrisinin ilgili birimlerinde teknik eleman olarak istihdam edilebildikleri gibi kendi iş yerlerini de açabilirler.

TELEKOMÜNİKASYON BÖLÜMÜ

TIP ELEKTRONİĞİ BÖLÜMÜ

UÇAK BAKIM TEKNİSYENLİĞİ VE ELEKTRONİĞİ BÖLÜMÜ

Anadolu Ticaret Meslek Liseleri, dış ticaret, bilgisayar, mahalli idareler, sekreterlik, turizm vb. alanlarında ihtiyaç duyulan yabancı dil bilir nitelikli elemanları yetiştiren, öğrencileri hem mesleğe hem de yüksek öğrenime hazırlayan, bir yılı hazırlık sınıfı olmak üzere ilköğretim okulu üzerine dört yıl (hazırlık+3) eğitim süreli meslek liseleridir.

Anadolu Ticaret Meslek liselerinin hazırlık sınıflarında yoğun olarak yabancı dil eğitimi yapılmaktadır. IX uncu sınıfta öğrenciler;

1- Dış Ticaret,

2- Bilgisayar,

3- Mahalli İdareler,

4- Sekreterlik,

5- Turizm

alanlarından birine yönlendirilerek eğitimlerini sürdürürler.

3

Yorum bırakın