Animasyon Tasarımı Çalışma Alanları

yuru Animasyon (Çizgi Film) Tasarımı

Çizgi film programında okumak isteyenlerin tasarım becerisi güçlü, tasarımlarını çizimle ifade edebilen, esprili ve üretici, insanlarla iyi iletişim kurabilen ve ekip halinde çalışabilen kimseler olmaları gerekir.

 Mesleğin Unvanları: Çizgi Film Sanatçısı.animasyon tasarımcı, animatör

Görevleri:

-Öyküyü veya çizgi filmle canlandırılacak konuyu okumak,

-Kahramanların duygu durumunu incelemek,

-Karakterleri zihninde tasarlayarak, bunları çizgi halinde ifade etmek,

-Hareketleri tasarlama ve çok sayıda çizimle bunları ifade edebilme, her birini filme  alarak hareket görünümü verilmesini sağlamaktır.

 25376489Çizgi film programının amacı:

Sinema ve video filmleri için hareketli resim veya Grafik çizen sanatçıları yetiştirmektir. Çizgi film programında sinemaya giriş, temel sanat eğitimi, animasyon, desen, temel bilgi teknolojisi, çizgi film teknikleri, öykü geliştirme, karakter geliştirme, elektronik görüntü, reklamcılık, bilgileri, çizgi filmde sahne tasarımı, oyun tasarımı, sanat ve sanat kuramları, ses teknikeri, fotoğraf, karikatür sanat psikolojisi ve mitoloji gibi dersler okutulur.

Çizgi film sanatçısı öyküyü veya çizgi filmle canlandırılacak konuyu okur, kahramanların duygu durumunu inceler ve karakterleri zihninde tasarlayarak bunları çizgi halinde ifade eder; daha sonra hareketleri tasarlar ve çok sayıda çizimle bunları ifade eder, her birini filme alarak hareket görünümü verilmesini sağlar.
Çizgi film sanatçılarının çalışma alanları oldukça geniş olup televizyon, film ve reklam şirketlerinde kolayca işbulabilme olanakları vardır.

comics-blacksad_00337934MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Animatörlerin,
– Düşüncelerini sözel olarak ifade edebilmeleri,
– Başkalarını etkileme ve ikna etme özelliklerinin olması,
– Yaratıcı olmaları,
– Çabuk karar vermeleri ve kararlarını uygulayabilmeleri,
– İnsanların duygu ve ihtiyaçlarına duyarlı olmaları,
– Sabırlı ve coşkulu olmaları gerekir.
– Ayrıca, animatörlük hareketli bir meslek olduğu için, bedence güçlü ve sağlıklı olmalıdırlar.

Blacksad-BandWÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Dünya’da animasyon gelişen teknoloji ile birlikte çok ileri seviyeye ulaşmış durumdadır. Sinemadan oyuna, reklam filmlerinde kısa filmlere kadar çok geniş bir yelpazede eserler üretilmektedir. Özellikle sinema endüstrisinde, gerçek ile animasyon arasındaki keskin çizgi gittikçe belirsizleşmeye başlamıştır. Sanal aktörler, mekanlar, efektler vb. bir çok enstrüman gerçek çekim filmle birlikte kullanılıyor. Bunun yanında, uzun metrajlı animasyon filmlerin de üretim sürecinin kısalması bu filmlerin daha fazla üretilebilmesi yolunu açmıştır. Eskiden bir sezonda bir kaç film vizyona girerken şimdi bu sayı artış göstermektedir.

Türkiye’de çalışma alanları; televizyon,film şirketleri,reklam ajansları ve son yıllarda açılan animasyon stüdyoları. Ancak yeterli olduğunu söylemek zor. Bu nedenle, bazı mezunlar yurt dışında şanslarını deniyorlar. Animasyon bir çok sanat ve tasarım alanını içinde bulunduran bir sektör. Sinema bunların içinde en başat olanı, dolayısıyla dünya sinema ve oyun sektörü kapasitesinde projelerin yapılması gerekiyor. Bunlar olduğu zaman çalışma alanları yeterli olabilir.
2qscsno

Animasyon Bölümü sınavları iki aşamalı yapılmaktadır.

İlk sınav baraj sınavı: görsel algı ve genel kültür testi ve karakalem çizgi çalışması şeklinde. Bu barajı geçen adaylar daha önce tercih ettikleri üç bölümün sınavına girmeye hak kazanıyorlar. Her bölüm kendi yetenek ölçebilen sınavını yapıyor. Aday, tercih ettiği her bölümün sınavını da kazanırsa kendi istediği bölüme kayıt yaptırıyor. Bölüm, asil listeden öğrenci eksiğini, ilan ettiği yedek listeden tamamlıyor.

 *Anadolu Üniversitesi G.S.F. Çizgi Film (Animasyon) Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fethi Kaba ile animasyon ve animasyon eğitimi üzerine bir ropörtaj ve Animatörler için KAYNAKLAR

 

 yuruOnline Kaynaklar: 

http://www.youtube.com/results?search_query=enki+bilal+documentary

http://draldede.deviantart.com/

http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com.tr/2014/06/mehmet-korkut-oztekin-robocop-3-son.html

http://www.cizgiliforum.com/forumdisplay.php?f=6

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünv. Öğretim Görevlisi -Industriel Designer &Amimator Mehmet Naci Dedeal’ın ÇİZGİ FİLM YAPIMI ile ilgili ANLATIM TEKNİKLERİ http://www.dedeal.com/crn/crn.htm

Animasyon Tarihi ve Teknikleri pdf

 

gorseldil_herrenkte1puledro_catalog_final_page____by_aliduzgun-d54izw6Animasyon Eğitimi Veren Üniversiteler:

 

Animasyon Tasarımı Çalışma Alanları” üzerine 5 yorum

  1. Merhaba ben çizgi film animasyon bölümüne hazırlanmak istiyorum .Bunun için senelik ders uctetiniz ne kadar acaba bilgi verirseniz sevinirim. .

  2. Merhaba.Kizim anadolu lisesi 2.sinif ogrencisi.Bakarak resim cizmeyi ve resme ayni duyguyu vermede bence basarili ve henuz ne meslegi sececeginde kararsiz oldugundan bende ileride basarili olbilecegi ve sevdigi isi yapabilmesi icin arastirmaya simdiden basladim.Kendisini cizim alaninda basarili buldugumuzdan simdiden bir egitim ve seviyesini ve ilerletip basarili olabilecegi ve bu konudada ona destek olmak istiyorum.Fakat konu hakkinda neler yapabilecegimi ve bu konuda profosyonel egitimi nerede verdirebilecegimi bilmiyorum.Konu hakkinda yardimci olurmusunuz neler yapabiliriz.Kartalda ikamet ediyorum.Saygilarimla.

    • Merhaba. Kızınız için profesyonel yardımı semtinize yakın, sınav odaklı çalıştıran bir kurs yerinden alabiLrsiniz.istanbul’u ve semtlerini bilmiyorum. Google’dan Kartal’a yakın olan yerleri listeleyin ve görüşmeye gidin. Hobi çalışmalarla zaman kaybetmeyin. Sadece yetenek sınavına hazırlayan yönlendirici ile görüşün. Hocanın bu konuda donanımlı olmasına ve sanat alanına kazandırdığı öğrencilerinin çok olmasına dikkat edin. Kaynak kitapları site menüsünden indirebilirsiniz.YGS için etüt merkezlerini tercih edin. Başarılar dilerim.

Yorum bırakın