GSL, GSF Seçtiğiniz Bölümü Araştırın-okullar

Yurt içinde Seçtiğiniz Fakülte, sınav düzenine göre 3 veya 5 bölüm seçmenize olanak sağlar. Bölüm seçiminde son kararınızı vermek için, okumak istediğiniz bölümün ders içeriklerini ve iş olanaklarını araştırın. Ayrıntılı bilgilenme için tıklayın.

Yurt dışında birçok sanat okulu sınavsız, portfolyo seçimiyle öğrenci alır

YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERİ:

AMERİKA

Pratt

School of Visual Arts

St. Martins UARTS-the University of the Arts

Ringling School of Art and Design

Savannah Collage

FIT

SAIC- School of the Art Institute of Chicago

İNGİLTERE

St. Martins

London School of Arts

London Collage of Fashion

Marangoni London

Oxford Brookes

University of Kent

Kingston

Greenwich

Chelsea Collage of Art

University of Nothingham

KANADA

Kells Academy

Emilly Carr Institute

İTALYA

Naba

Politecico di Milano

Instituto Marangoni Milan

Sınav şekli:

Güzel Sanatlar Bölümlerine Sınav Sistemine göre öğrenci alınır.

Bazı üniversiteler tek bir sınavla bütün bölümler için öğrenci alırken, diğerleri bir eleme sınavı ardından bölüm sınavı yapmaktadırlar. Olabilecek değişiklikleri öğrenmek için, girmek istediğiniz üniversiteyi Internet’ten, mümkünse okuluna giderek yakından takip etmelisiniz. GSL ve GSF Sınavlarında temel olarak iki ya da üç soru biçimi vardır. 1- Canlı modelden çalışma veya torso çalışması- desen,  2- Görsel algıya dayalı düzenleme-natürmort-ve 3- imgesel tasarım.

Sınav, her üç çalışmada da, kurs programımız süresince vereceğimiz Temel Sanat Eğitimi bilgilerini; kompozisyon, perspektif-rakursi, anatomi, çizgi, leke, doku, ışık-gölge, oran/orantı bilgilerinizi, oran duyumunuzu vb. yaratıcı görüşünüzü, görsel algınızı ölçmeyi hedefler.

GSL, Özel yetenek resim çizim sınavı ile öğrenci alan okullar liseye geçiş LGSınavını doğrudan yetenek sınavları şeklinde yaparlar.

Yüksek öğrenime geçiş ÖSYM öğrenci Eleme ve Seçme sınavlarıyla TYT ve AYT sınavlarından GSF’nin belirlediği notu aldıgınızda yetenek sınavlarına girme hakkı kazanırsınız. Her üniversite kendi bünyesinde Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında, özel okullar daha erken aylarda sınav yaparlar.

Güzel Sanatlar Fakültelerinin Tasarım ve Sanat Bölümleri; grafik, tekstil, seramik, resim, heykel, fotoğraf, animasyon, Geleneksel Sanatlar gibi plastik sanatlar bölümleri ve Eğitim Fakülteleri’nin resim iş öğretmenliği bölümlerinin sınavları değişik tarihlerde yapılır. Sınav tarihlerini ve koşullarını sitelerinden sınav takvimi-kılavuzundan takip edebilirsiniz.

https://nursengorseldil.wordpress.com/gsf-resim-bolumu/

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİ- LİNKLERİ

 

ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSELERİ

kalembar

Yorum bırakın